Gildeslager Van Sprang |
We betrekken ons rundvlees van een vaste boer: Gerard en Paul de Koning uit Berkel Rodenrijs.
De koeien krijgen de juiste verzorging en lopen van het voorjaar tot het najaar buiten. De koeien blijven hun hele leven op hetzelfde bedrijf, wat een constante kwaliteit ten goede komt.
Wij kiezen voor koeien van het RIJN-MAAS-IJSSEL ras van 4 jaar oud. Deze koeien hebben 2 keer gekalfd. De vrouwelijke kenmerken van het het rundvlees zijn nu optimaal.
Het Iberico varken is biologisch en komt uit Spanje dicht bij de portugese grens. Daar liggen de uitgestrekte velden met eikenbomen, het geheim van de smaak van het Iberico varken. De dikke stammen van de eikenbomen verraden de leeftijd van deze mooie bomen, sommige zijn al meer dan achthonderd jaar oud. Deze bomen zijn door de Romeinen geplant en worden vandaag de dag goed onderhouden door de spaanse boeren.
Het absolute hoogtepunt komt tijdens de montanero. Dat is het seizoen waarop de rijpe eikes (biotta) van de bomen vallen. In deze periode, die van november tot maart duurt, eten de varkens de rijpe eikels. De varkens vinden deze zo lekker dat ze op dat moment hun varkenssnoet ophalen voor de normale voeding van gras, paddestoelen en wilde kruiden.
Het vlees bevat onverzadigde vetzuren (intramusculair vet) dat smelt in de mond. Een ware delicatesse en smaakbeleving. Wij hebben voor u dit unieke vlees vers op voorraad. Laat u dus eens verwennen door deze ware smaaksensatie. Vraag er gerust naar in onze slagerij, wij helpen u graag.
De unieke smaak van het vlees komt het best tot zijn recht, wanneer u de bereiding zo puur mogelijk houd: licht kruiden met wat (zee) zout en wat vers gemalen peper.
Wij denken aan de wereld om ons heen en hebben oog voor millieu en dierenwelzijn.Daarom verkopen wij varkensvlees onder de noemer Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Dit is smaakvol vlees dat is geproduceerd met respect voor dier en millieu. Wij zijn dan ook trots dat we dit pure product kunnen aanbieden.
KDV is een samenwerking tussen boer, slachterij en slager en bestaat voor 100% uit nederlandse familiebedrijven, die elkaar vaak persoonlijk kennen.
Alle partijen uit de keten zijn bovendien gecertificeerd door een onafhankelijke instantie, waardoor de kwaliteit en veiligheid is gewaarborgd.
Anders dan veel andere groene initiatieven staat bij KDV zowel dierenwelzijn als millieu centraal. Zorg voor het dier gaat hand in hand met de zorg voor de leefomgeving.De varkensboeren werken daarom volgens eisen die zijn opgesteld door stichting Natuur en Millieu om de belasting voor het millieu minimaal te houden. De boeren streven ernaar om volledig energieneutraal te zijn. De boeren werken met energie besparende systemen, wat al heeft geleid tot 34% minder energie verbruik.
KDV heeft samen met maatschappelijke organisaties afspraken gemaakt om het welzijn van de dieren te verbeteren en hun natuurlijk gedrag te stimuleren. Zo is er in de stal materiaal aanwezig, waardoor ze kunnen wroeten en spelen.En zijn ze in groepen gehuisvest. Het is belangrijk om de dieren zoveel mogelijk in hun waarde te laten.Dit betekent dat de varkens niet worden gecastereerd.. Er wordt gewerkt met regionale boeren zodat het vervoer nooit langer dan een uur duurt.
Kijk voor aanvullende informatie op www.duurzaamvarkensvlees.nl.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.