Gildeslager Van Sprang |
Zorg ervoor dat je kalfsschenkel op kamertemperatuur is.
Breng de kalfsschenkel op smaak met wat zout.
Bestrooi bloem over de kalfsschenkel en druk goed aan, schud de overtollige bloem eraf.
Verwarm een braadslede of een andere grote braadpan. Doe er een scheutje olijfolie en de roomboter erbij.
Wanneer de roomboter gesmolten is braad je de kalfsschenkel in korte tijd rondom goudbruin aan. Haal de kalfsschenkel uit de pan en leg eventjes op een bord.
Schenk indien nodig nog een beetje olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de blokjes wortel en bleekselderij toe. Laat voor een paar minuten roerbakken totdat de groenten zacht beginnen te worden. Schenk de witte wijn erbij. Voeg de tomaten uit blik toe. Leg de kalfsschenkel terug in de pan en breng de Osso bucco rustig aan de kook. Zet het vuur nu laag en plaats een deksel op de braadslede. Kook de kalfsschenkel voor z'n 2 à 2,5 uur totdat het vlees mals is en makkelijk loslaat. Breng op smaak met peper en zout.
Ondertussen doe je de citroenrasp samen met de geperste knoflook en fijngehakte basilicum in een vijzel en stamp er een pesto van. Schenk er een beetje extra olijfolie bij.
Serveer op elk bord een kalfsschenkel met wat van de groenten. Schep een beetje gremolata erover en maak af met wat Parmezaanse kaas.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.